Gelegen in het hart van het Cassis gebied, waarbij de frisse zeewind voor verkoeling zorgt, terwijl de zon de druiven mooi laat rijpen. Het terroir kent kalkleemgrond. Dankzij de hooggelegen percelen zijn het bijzonder frisse en aromatische wijnen. De druiven worden met de hand geplukt waarna de
wijn op schillen inweekt. Daarna vindt een temperatuur gecontroleerde vergisting plaats en rijpt de wijn minimaal 12 maanden op roestvrijstalen tanks. Château Barbanau werkt volledig
biodynamisch.
Een mooie, heldere wijn met groene tint. In de neus
witte bloemen, citrus en exotisch fruit (jasmijn, sering, limoen &
ananas). De smaak is gestructureerd met frisse zuren, een
zijdezacht mondgevoel en een lange afdronk.
Deze wijn past zeer goed bij schaal- en
schelpdieren, geitenkaas en asperges.
clairette (30%), marsanne (30%), ugni blanc (30%),
sauvignon blanc (10%)
Bewaar deze gastronomische wijn gerust 3 tot 8 jaar.
Hierdoor ontstaan er aroma's van honing en toast die de wijn voller
en ronder maken.
Wil je meer van onze producten weten? Heb je specifieke vragen over allergenen in onze producten?
Vul en contactformulier in, bel naar onze winkel of stuur gewoon een mailtje naar info@wijnenspijsheerenveen.nl en wij hopen dat je we je vragen kunnen beantwoorden.
Een groot deel van onze producten zijn vrij van allergenen, maar wij moeten jullie wel laten weten dat wij werken in 1 bedrijfsruimte en daardoor niet kunnen garanderen dat er sporen van alle allergenen in onze producten voor kunnen komen.
Wil je hier meer informatie over 1 of meerdere van onze producten? Vul ons contactformulier in en we zoeken het zo snel mogelijk voor je uit!